Gå til indhold

Nyhed: Allister McGrath kommer til Danmark

af den

CKA kan med glæde offentliggøre, at den verdenskendte apologet kommer til Danmark i 2020.

Det er netop nu blevet bekræftet, at Allister McGrath igen gæster CKA i Aarhus, den 17-18 september 2020. Emnerne for han oplæg er endnu undervejs, men vi kan garantere, at det bliver godt.

Allister McGrath er kendt for sin ekspertise inden for spændingsfeltet mellem tro og videnskab. Og det er ikke uden grund. McGrath har forsket i begge felter. I 1978 blev han belønnet med en doktorgrad fra Oxford Universitet grundet sit naturvidenskabelige arbejde med molekulær biofysik. Efterfølgende begyndte hans interesse i stigende grad at vende sig mod teologi, hvilket i 2001 også resulterede i en doktorgrad fra det prestigefyldte universitet.

Siden da har apologeten udgivet adskillige bøger om netop spændingsfeltet mellem kristendom og naturvidenskab. Derudover han har også beskæftiget sig indgående med tankerne hos den anerkendte apologet og forfatter til Narnia-serien: C. S. Lewis. En interesse, der også har resulteret i adskillige bogudgivelser om den indflydelsesrige britiske tænker.

Sidst Allister McGrath besøgte Danmark var i 2016, hvor Christianskirken i Aarhus blev fyldt op af to omgange. Både til aftenforedrag og en temadag om tro og viden. Dem kan du læse mere om på linket her, hvor du også kan høre eller genhøre foredragene.