Gå til indhold

Alister McGrath: Relevance, Joy, and Wonder | Aarhus

Temadag om narrativ apologetik i en sekulær verden ved den anerkendte teolog og apologet, Alister McGrath

Det er afgørende, at vi som kirke er i stand til at besvare de spørgsmål og indvendinger, som den sekulære kultur stiller til vores tro. Det kan eksempelvis være indvendinger, der hævder, at troen er irrationel, psykologisk skadelig eller ligegyldig. Men det er ikke nok kun defensivt at besvare indvendinger. Vi må også kunne vise kristendommens tiltrækningskraft og skønhed.

Center for Kristen Apologetik har derfor inviteret den verdenskendte teologiprofessor Alister McGrath til at give en introduktion til det, han kalder “narrativ apologetik”. Denne tilgang fokuserer på brugen af historier som et middel til at vække forestillingsevnen og dermed forbinde troens verden med hverdagslivet.

I lektionerne vil McGrath vise, hvordan man kan bruge bibelske, kulturelle og personlige historier i forkyndelse, undervisning og samtalegrupper. Undervejs vil han præsentere os for en række historier, som han selv bruger, når han forkynder og underviser, så man kan se, hvordan hans narrative apologetik fungerer i praksis. Ønsker man at fordybe sig mere i emnet, kan man med fordel læse hans bog Narrative Apologetics: Sharing the Relevance, Joy and Wonder of the Christian Faith (2019).

Forelæsninger

  • What is Apologetics? And why does it Matter in Today’s Culture?
  • Stories and Arguments: Communicating with a Shifting Culture
  • Capturing the Imagination: C. S. Lewis on Narrative Apologetics
  • From Theory to Practice: Using Narrative Apologetics in Ministry)

Forelæsningerne er på engelsk. Der er desværre ingen mulighed for oversættelse til dansk.

Alister McGrath

McGrath er professor i teologi ved Oxford Universitet. Han er verdenskendt forsker inden for emner som apologetik, C. S. Lewis og forholdet mellem kristendom og naturvidenskab. Han er en kendt offentlig debattør, der har debatteret Guds eksistens og troens relevans med kendte ateister som Richard Dawkins, Christopher Hitchens og Daniel Dennett. Han er desuden vurderet som verdens mest indflydelsesrige nulevende teolog af academic influence.

Pris

Alm.: 400 kr. inkl. frokost
Stud.: 200 kr. inkl. frokost

Tilmelding

Tilmeld og betal her.

Sidste tilmelding: 8. september

Arrangør

Center for Kristen Apologetik

Vært

Aarhus Valgmenighed

Spørgsmål?

skriv til cka@teologi.dk

Oplysninger