Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/apologetik.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot start session when headers already sent in /var/www/apologetik.dk/public_html/wp-content/themes/greenbrook/lib/function/helper.php on line 371

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/apologetik.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Emil Børty Nielsen ansat som Ph.D. studerende! | Center for Kristen Apologetik Gå til indhold

Emil Børty Nielsen ansat som Ph.D. studerende!

CKA ansætter cand. theol. Emil Børty Nielsen som ph.d.-studerende for at kvalificere arbejdet med trosforsvar

af den

Center for Kristen Apologetik ansætter Emil Børty Nielsen i fireårig ph.d.-stilling

Nu intensiverer og opkvalificerer Center for Kristen Apologetik arbejdet med kristent trosforsvar ved den 1. juni at ansætte cand. theol. Emil Børty Nielsen i en fireårig ph.d.-stilling med støtte fra privat fond. Emil er optaget af at finde sandheden med henblik på at kunne forsvare den kristne tro og plæderer for, at kirken skal ruste sig til at besvare de eksistentielle og relevante spørgsmål, som mennesker stiller i dag. Behovet for, at kirken klædes godt på til trosforsvar, understreges af både Ateistisk Selskabs offensiv i 2016 for at få folk til at melde sig ud af folkekirken og af islams stigende synlighed og indflydelse på en stor del af befolkningen.

Emnet for Emil Børty Nielsens ph.d.-afhandling bliver:

’Kristen apologetik mellem fundamentisme og non-fundamentisme. En undersøgelse af den kristne apologetiks væsen i lyset af nutidige epistemologiske positioner.’

Se Emil forklare temaet her https://youtu.be/q7k9f9Z3AuA

Leder for CKA, professor Kurt Christensen, ser store perspektiver i ansættelsen af Emil Børty Nielsen som forsker og udtaler:

CKA har både en målsætning om at drive trosforsvar, som er umiddelbart relevant i dagligdagen og at tage livtag med de store intellektuelle udfordringer. Med ansættelsen af Emil Børty Nielsen tager vi et vigtigt skridt i begge henseender.

Veritas Forum Denmark

Sideløbende med ansættelsen på Menighedsfakultetet og CKA skal Emil Børty Nielsen også være national koordinator for Veritas Forum Denmark, som CKA driver i samarbejde med Kristeligt Forbund for Studerende (KFS) samt Center for Kristen Tænkning.  Det vækker glæde i KFS, for som generalsekretær Christian Rasmussen udtaler:

I KFS er vi rigtig glade for, at det er lykkedes at få en aftale på plads med Emil. Han er en dygtig fyr, og i forhold til hans deltidsansættelse som koordinator for Veritas Forum, er det jo helt forrygende, at det netop er inden for det apologetiske felt, at han skal spendere den anden del af sin ansættelse. I KFS ser vi frem til samarbejdet med Emil og tror, at han er et godt match i forhold til at sætte livets store eksistentielle spørgsmål på agendaen på højeste akademiske niveau og således bidrage til at gøre Jesus kendt på danske universiteter.

Norsk og dansk MF

Emil Børty Nielsen bliver indskrevet ved Menighedsfakultetet i Oslo, hvor hans hovedvejleder, studiedekan Atle Ottesen Søvik, er ansat. Men det bliver på Menighedsfakultetet i Aarhus, at Emil kommer til at forske til dagligt, hvor hans bivejleder, lektor Jeppe Bach Nikolajsen også er ansat.

Emil har taget en fireårig bacheloruddannelse i teologi på Menighedsfakultetet og en toårig kandidatuddannelse på Teologi ved Aarhus Universitet med efterfølgende halvt år på Pastoralseminariet. Men fra 1. juni påbegynder Emil sin forskning i det, som han brænder mest for: kristent trosforsvar.