Gå til indhold

CKA præsenterer sommerskolen Apologia.

af den

Center for Kristen Apologetik og Kristeligt Forbund for Studerende vil gerne invitere til vores nye sommerskole Apologia. Som kristne akademikere har vi et særligt intellektuelt ansvar i kirken. Det gælder udadtil i samfundet, hvor vi ønsker at vise mennesker, at det kristne verdensbillede hverken er dumt eller irrationelt, men at det tværtimod kan være rigt og intellektuelt stimulerende. Det gælder også indadtil i kirken, hvor andre ofte vil se hen til os efter svar på svære spørgsmål, fordi vi er uddannede til at være dygtige tænkere. Med Apologia vil vi udruste til denne opgave. Vi har derfor inviteret Stefan Gustavsson og Michael Green til at undervise over tre dage.

UNDERVISERNE

Stefan Gustavsson er svensk teolog, apologet og forfatter. Til daglig er han generalsekretær i Evangelisk Alliance i Sverige, førstelektor på mediehøjskolen i Stavanger og direktør for Centrum för Kristen Apologetik. Han har skrevet flere bøger om apologetik, hvoraf de to nyeste er Skeptikerens guide til Jesus l & ll. Disse to bøger vil være udgangspunktet for hans undervisning om Bibelens troværdighed på Apologia.

Michael Green er britisk teolog, anglikansk præst, apologet, fuldtidsevangelist og forfatter til over 50 bøger. Til daglig rejser han rundt i Europa og besøger universiteter, hvor han diskuterer tro og fortæller om Jesus. Michael Green vil undervise i, hvordan man i en universitetskontekst opbygger en evangeliserende tale, samt præsentere nogle af sine egne taler for os.

Derudover underviser prof. Kurt Christensen, lektor Carsten Vang, cand.theol. Emil Nielsen og stud.theol. Kristoffer Kruse.

PRAKTISK

Dato: 21-23. august 2017

Sted: Menighedsfakultetet, Katrinebjergvej 75, 8200 Aarhus

Tilmelding: http://teologi.dk/tilmeld

Pris: 300 kr for hele sommerskolen. Ellers 100 kr pr dag og 100 kr for festmiddagen onsdag aften.

Mad og overnatning: Man er selv ansvarlig for at finde mad og overnatning.

Målgruppe: Universitetsstuderende, men alle interesserede er velkommen.

Sprog: Gustavsson taler et letforståeligt svensk. Green taler engelsk. Der vil ikke være mulighed for oversættelse.

Spørgsmål: cka@teologi.dk

PROGRAM

Mandag 21. augustTirsdag 22. augustOnsdag 23. august
8.45-9.15Rundstykker og velkomst
9.15-10.00Stefan Gustavsson: “Bibelens troværdighed I”Michael Green: “Sample lunch bar I”Stefan Gustavsson: “Bibelens troværdighed V”
10.15-11.00Stefan Gustavsson: “Bibelens troværdighed II”KFS Proklama: Michael Green: “Sample lunch bar II”

CKA Apologia: Carsten Vang: “Skabelsesberetningen: fakta eller fiktion?”

Stefan Gustavsson: “Bibelens troværdighed VI”
11.15-12.00DebatDebatDebat
12.00-12.30FrokostpauseFrokostpauseFrokostpause
12.30-13.15Kurt Christensen:“Er det kristne budskab irrelevant for nutidens mennesker?”Kristoffer Kruse: “Kroppen og nygnosticisme”Emil Nielsen: “Meningen med livet: Det gode og det rigtige i evighedens perspektiv”
13.30-14.1513.30-14.45: Michael Green: “The Biblical Call for Evangelism”Stefan Gustavsson: “Bibelens troværdighed III”KFS Proklama: “Samtale – hvad kan jeg bruge af MG/SG/CKA?”

CKA Apologia: Kristoffer Kruse: “Argumenter for skabelsen”

14.30-15.1514.45-15.00: PauseStefan Gustavsson: “Bibelens troværdighed IV”KFS Proklama: “Brainstorm, temavalg og sparring i grupper”

CKA Apologia: Kurt Christensen: “Evolutionsteori og kristen skabelsestro – et enten-eller?”

15.30-16.0015.00-16.15: Michael Green: “How to Prepare a Good Evangelistic Talk?”DebatKFS Proklama: “Hvad er næste skridt?”

CKA Apologia: Debat

16-22Friaften/BrætspilsaftenFriaften/StudenterbarenFælles festaften